Επιχειρήσεις

Αποικιοκρατική συμπεριφορά από τη Reggeborgh: Απειλεί τα μέλη της Επ. Κεφαλαιαγοράς επειδή την ελέγχουν!


 Αλγεινή εντύπωση και ποικίλα επικριτικά σχόλια προκαλεί στην αγορά η πρωτοφανής αντίδραση της Reggeborgh, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  να διενεργήσει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση των χρηματιστηριακών κανόνων από πλευράς του ολλανδικού γκρουπ, ως μεγαλομετόχου της εταιρείας Ελλάκτωρ.

Με το δεύτερο σε τρεις μέρες εξώδικο προς τα μέλη της Επιτροπής, η ολλανδική εταιρεία απειλεί ότι θα στραφεί εναντίον τους με αγωγές «τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς)»!

Είναι μια μοναδική περίπτωση κατά την οποία ο ελεγχόμενος απειλεί τους επόπτες - και δημοσιοποιεί μάλιστα την απειλή, προκειμένου να τους εκφοβίσει και να μην ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Για συμπεριφορά “αποικιοκρατικού χαρακτήρα” μιλούν νομικοί εξειδικευμένοι σε θέματα κεφαλαιαγοράς, επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογης αντίδρασης από ελεγχόμενο πρόσωπο ή επιχείρηση”

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να ελέγξει αν υπήρξε συντονισμένη δράση της Reggeborgh με την επενδυτική εταιρεία Atlas, η οποία είναι επίσης μεγαλομέτοχος της Ελλάκτωρ και μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό περίπου 40%, χωρίς να έχουν καταθέσει πρόταση δημόσιας προσφοράς (που είναι υποχρεωτική αν οι δρώντες συντονισμένα συγκεντρώσουν πάνω από 33,33%)

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αποστείλει ακόμη το ερωτηματολόγιο-”κατηγορητήριο”, ώστε οι δύο αλλοδαπές εταιρείες να δώσουν εξηγήσεις και να προσπαθήσουν να το αντικρούσουν. Περιέργως η  Reggeborgh, πριν λάβει επίσημα γνώση των κατηγοριών που την βαρύνουν, επιτίθεται στα μέλη της Επιτροπής, επειδή... κάνουν τη δουλειά τους.
Μάλιστα ισχυρίζεται  ότι επένδυσε στην Ελλάκτωρ και στην Alpha 200 εκατ. ευρώ, παραλείποντας να αποκαλύψει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού είναι κέρδη από την πώληση πακέτου μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα