Επιχειρήσεις

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενα “ναι” και ένα “όχι” για τις καταγγελίες Μπάκου-Καϋμενάκη κατά Reggeborgh


Μετά από πολύμηνη δυστοκία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε επιτέλους αποφάσεις επί των καταγγελιών των εφοπλιστών Καϋμενάκη-Μπάκου  για “κρυφή συμφωνία” Μπόμπολα- Reggeborgh στην Ελλάκτωρ και για συντονισμένη μετοχική δράση του ολλανδικού γκρουπ και της επίσης ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Atlas, που είναι μεγαλομέτοχοι της ελληνικής κατασκευαστικής.

Η Επιτροπή δεν είδε παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας στο deal Reggeborgh-Μπόμπολα, που περιλάμβανε option αγοράς πακέτου μετοχών της Ελλάκτωρ και δέσμευση των δύο συμβαλλομένων για ενιαία στάση στις Γενικές Συνελεύσεις της εταιρείας. Εθεσε λοιπόν στο αρχείο τις σχετικές καταγγελίες των εφοπλιστών μεγαλομετόχων, που βρίσκονται σε σκληρή αντιπαράθεση με τον έτερο μεγαλομέτοχο, το γκρουπ Reggeborgh.

Αντίθετα, η Επιτροπή αποφάσισε να διερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες ότι η Reggeborgh και η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Atlas (που κατείχε κατά την επίμαχη περίοδο 9,8% της Ελλάκτωρ), ενεργούσαν συντονισμένα ελέγχοντας περίπου το 38%  – γεγονός που καθιστούσε υποχρεωτική την κατάθεση δημόσιας πρότασης  εξαγοράς του συνόλου των μετοχών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη με ψήφους 6-1.

Στο θέμα αυτό, τον συντονισμό ενεργειών Reggeborgh-Atlas, αναμένεται ότι θα επικεντρωθούν τώρα τα πυρά των εφοπλιστών μεγαλομετόχων, που θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά των Ολλανδών,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα