Επιχειρήσεις

Apple: $83,4 δισ δολάρια κέρδη και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα για το τέταρτο τρίμηνο


Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού κόστισαν σε πωλήσεις στην Apple Inc έξι δισεκατομμύρια δολάρια, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου της οικονομικής χρήσης της εταιρίας, με την Apple να μην καταφέρνει να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις της Γουόλ Στριτ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε ότι οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη χειρότερες για τις πωλήσεις στη διάρκεια του τριμήνου των εορτών που διανύουμε.

Ο Κουκ δήλωσε χθες στο Reuters ότι το τρίμηνο που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου «είχε περισσότερους από τους αναμενόμενους περιορισμούς για την αλυσίδα εφοδιασμού» όπως επίσης και διακοπές λειτουργίας εργοστασιακών μονάδων, που σχετίστηκαν με την πανδημία για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είδε «σημαντική βελτίωση» στα τέλη Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, η έλλειψη μικροκυκλωμάτων (τσιπ) διατηρήθηκε, ενώ τώρα επηρεάζει «τα περισσότερα από τα προϊόντα μας», είπε ο Κουκ.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε περισσότερα (τσιπ) και επίσης, κάνουμε λειτουργικά ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται» εξήγησε ο ίδιος.

Τα αποτελέσματα της Apple ήταν μικτά για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της, που θεωρείται ανάπαυλα πριν τις αυξημένες πωλήσεις της περιόδου των εορτών στο τέλος του χρόνου.

Η Apple ανακοίνωσε ότι τα έσοδα και τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της ήταν 83,4 δισεκατομμύρια δολάρια και περίπου 1,24 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 84,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (IBES, Refinitiv).

Τα αποτελέσματα αυτά για την Apple σηματοδοτούν τον τερματισμό ενός ασταθούς οικονομικού έτους, με πωλήσεις μεγαλύτερες των προσδοκιών, κυρίως από τα μοντέλα iPhone 12, και ισχυρές πωλήσεις για υπολογιστές Mac και συσκευές iPad για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Apple