Ασφαλιστική Αγορά

Ασφάλειες: Συνολικά ασφάλιστρα 4,77 δισ. ευρώ, αποζημιώσεις 2,1 δισ.


Ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφάνισε πέρυσι η ελληνική αγορά ασφαλειών, επωφελούμενη από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 4,77 δισ. ευρώ

Η καλύτερη επίδοση σημειώθηκε  κλάδο γενικών ασφαλίσεων κατά ζημιών, όπου η παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 6,1%.

Χαμηλή ήταν η επίδοση στις ασφάλειες αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, όπου τα έσοδα από ασφάλιστρα ήταν μόλις +0,7%. Στους λοιπούς κλάδους ζημιών η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,7%. 

Οι 36 ασφαλιστικές εταιρείες κατέβαλαν συνολικά αποζημιώσεις 2,1 δισ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε 44% των εισπραχθέντων ασφαλίστρων. «Η δουλειά των ασφαλιστικών είναι τα αποζημιώνουν», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Αλέξανδρος. Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τις επιδόσεις και τα οικονομικά στοιχεία του κλάδου.

.Σε ασφαλισμένους του κλάδου Ζωής καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 1,4 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 54 εκατ. ευρώ δόθηκαν από αντασφαλιστές.

Στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών καταβλήθηκαν από τις ελληνικές εταιρείες 576 εκατ. ευρώ, ενώ οι αντασφαλιστές κατέβαλαν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα