Επιχειρήσεις

Forthnet: Δημόσια πρόταση εξαγοράς όλων των μετοχών από BCP


 Μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Forthnet (56,9%) και ενόψει περαιτέρω αύξησης του ποσοστού της σε 84,6% από μετατροπή των ομολογιών, το γκρουπ BC Partners κινεί τις διαδικασίες για εξαγορά όλων των μετοχών της εταιρείας.

Είναι μιά υποχρεωτική εκ του νόμου κίνηση μετά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού, χωρίς να έχει διευκρινισθεί αν οι νέοι μεγαλομέτοχοι θέλουν πράγματι να συγκεντρώσουν όλες τις μετοχές και να αποσύρουν την εταιρεία από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η United Group, θυγατρική της BCP που είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της Forthnet κατέθεσε δημόσια πρόταση για εξαγορά όλων των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια τρίτων μετόχων και σε διασπορά. Οι μετοχές αυτές θα αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 15,4% μετά την μετατροπή  των ομολογιών που κατέχει η United Group και την αύξηση του ποσοστού της σε 84,6%.

Το προσφερόμενο τίμημα είναι 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα υπερβαίνει:

- κατά 0,2% την μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής τους τελευταίους έξι μήνες

- κατά 66,7% την ανώτατη τιμή στην οποία η United Group απέκτησε μετοχές κατά τους τελευταίους 12 μήνες

- κατά 91% την τιμή που προκύπτει από την αποτίμηση της εταιρείας, την οποία διενήργησε η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης αν η United Group κατέχει τουλάχιστον το 90% του μετοχικού κεφαλαίου, θα μπορεί να ασκήσει δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετόχων στην ίδια τιμή.

Οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητες της Forthnet στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και να αξιοποιήσουν αποδοτικότερα το μεγάλο "όπλο" της, που είναι η συνδρομητική πλατφόρμα NOVA.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα