Επιχειρήσεις

Η Intralot πούλησε τη θυγατρική της στην Πολωνία


Υλοποιώντας στρατηγική επικέντρωσης των δραστηριοτήτων της σε στρατηγικές αγορές - όπως η αμερικανική - και αποχώρησης από μικρότερες, η Intralot πουλάει τη θυγατρική της Totolotek στην Πολωνία.

Οπως ανακοίνωσε, έκλεισε συμφωνία με τη γερμανική Merkur Sportwetten, η οποία θα εξαγοράσει  το σύνολο των μετοχών της Totolotek, η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο στην αναπτυσσόμενη πολωνική αγορα.

 Αναμένεται τώρα έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον ελληνικό όμιλο και θα ενισχύσει τη ρευστότηταά του.

Η  αγοράστρια Merkur Sportwetten είναι θυγατρική του Ομίλου Gauselmann, που αναπτύσεει δραστηριότητες  αθλητικού στοιχηματισμού σε πολλές χώρες. Με την εξαγορά της Totolotek θα εισέλθει στην πολωνική αγορά.

Η Totolotek έχει εδραιωμένη παρουσία στην πολωνική αγορά αθλητικού στοιχήματος πάνω από 27 χρόνια και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες αθλητικού στοιχήματος σε όλα τα κανάλια διανομής στην Πολωνία. Παρέχει ευρύ φάσμα προϊόντων αθλητικού στοιχήματος μέσω δικτύου πωλήσεων με πάνω από 260 σημεία διανομής, αλλά και online μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της για κινητά. Απασχολεί 560 υπαλλήλους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αποκτούμε έναν ισχυρό στρατηγικό εταίρο όπως η Merkur Sportwetten και ο Όμιλος Gauselmann. Με την εμπειρία και τη χρηματοοικονομική τους δύναμη και τα καινοτόμα προϊόντα τους αναμένεται να οδηγήσουν την Totolotek σε περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε ο Adam Lamentowicz, Διευθύνων Σύμβουλος της Totolotek.

Ο Ανδρέας Χρυσός, CFO του Ομίλου Intralot επισήμανε ότι  η πώληση  της πολωνικής στρατηγικής εντάσσεται στη  στρατηγική απο-επένδυσης από μη κύριες αγορές και στόχευσης σε στρατηγικές αγορές όπως οι ΗΠΑ. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να διαφυλάξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Totolotek μέσα στον ισχυρό Όμιλο Gauselmann και της θυγατρικής της για αθλητικό στοίχημα Merkur Sportwetten. Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη - Gauselmann, Totolotek και Intralot»,  είπε ο κ. Χρυσός.

Ο Niko Steinkrauß, Διευθύνων Σύμβουλος της Merkur Sportwetten επισήμανε: «Το αθλητικό στοίχημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Πολωνία και για πολλούς οπαδούς του ποδοσφαίρου αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός καλού αγώνα. Η εξαγορά της Totolotek αποτελεί σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για να εισέλθει ο Όμιλος στην πολωνική αγορά και να αποκτήσει παρουσία σε μια ακόμη βασική αγορά της Ευρώπης παράλληλα με την Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία και το Βέλγιο».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα