Νέο Επιχειρείν

Η Sitecore πήρε την ελληνική start-up Moosend


Η αμερικανική Sitecore, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή λογισμικού διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξαγοράς της ελληνικής start-up Moosend, που εδρεύει τώρα στο Λονδίνο.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου πλάνου ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με συνολική προβλεπόμενη δαπάνη 1,2 δισ. δολ. 

Η πλατφόρμα της Moosend συμπληρώνει τις υπηρεσίες της Sitecore και θα ενισχύσει την εξατομίκευση των  επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν εφαρμογές της.

Θα περιλαμβάνει επιπλέον συμπληρωματικές λειτουργίες eCommerce, οι οποίες, παράλληλα με την πρόσφατη εξαγορά των Four51 και Boxever, θα προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες στο σχεδιασμό εκστρατειών στοχευμένων και εστιασμένων στην αύξηση εσόδων .

"Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Moosend αποτελεί ένα συναρπαστικό ορόσημο για μας", σχολίασε ο Στηβ Τζικάκης, CEO της Sitecore. "Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά που ολοκληρώνουμε μέσα στο έτος και έρχεται ως συνέχεια στο φιλόδοξο ταξίδι μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες marketing των πελατών μας. Με αυτή μας την κίνηση,  κατέχουμε πλέον πλεονεκτικότερη θέση, από την οποία μπορούμε να στηρίξουμε τους πελάτες μας στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή μετρήσιμων εκστρατειών marketing, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών σε όλες τις λειτουργίες τους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας ταχύτερη καινοτομία, με μικρότερη επένδυση από πλευράς τους και σε λιγότερο χρόνο".

Με την κλείσιμο της συναλλαγής, η στελεχιακή ομάδα της Moosend, με επικεφαλής τον CEO της Γιάννη Ψαρρά, θα ενταχθεί στην οικογένεια της Sitecore, επιβλέποντας την τεχνολογική ενσωμάτωση και υποστηρίζοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας κατά την μετάβαση.

Η Sitecore σκοπεύει επίσης να επενδύσει και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η Moosend. Μέσα στα άμεσα σχέδιά της είναι να αυξήσει το προσωπικό της στην χώρα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

"Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που γίνεται μέλος μιας τόσο φιλόδοξης και εδραιωμένης εταιρείας", δήλωσε ο Γιάννης Ψαρράς, CEO της Moosend. "Οι πελάτες και το προσωπικό μας θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από τις δυνατότητες των νέων προϊόντων που θα υλοποιηθούν, αξιοποιώντας τους επιπλέον πόρους έρευνας και ανάπτυξης της Sitecore, την κλίμακα του οικοσυστήματος marketing, πωλήσεων, υποστήριξης και συνεργατών, καθώς επίσης και την τεράστια επένδυση 1,2 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε η εταιρεία"

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις