Η σεναριολογία περί πώλησης του Open έχει κοπάσει τον τελευταίο καιρό, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης παραμένει στο προσκήνιο της δημοσιότητας, καθώς φέρεται να "πολιορκείται" για να παραχωρήσει το μεγάλο - και πλέον κερδοφόρο - επιχειρηματικό του απόκτημα στην Ελλάδα, τον ΟΛΘ.
Πάντως το θέμα του Open δεν έχει κλείσει, αν και ο ομογενής επιχειρηματίας διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει.
Προς το παρόν φροντίζει να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση και τη λογιστική εικόνα της εταιρείας του καναλιού ("Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ"). Μετά από μία μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύει τα - λογιστικά - ίδια κεφάλαια της εταιρείας με εισφορά εις είδος:
- Εισφέρει τους τίτλους των εφημερίδων «Εθνος» και «Ημερησία», που αποτιμώνται συνολικά περί τα 9 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης που διενήργησε η «Ελληνική Ελεγκτική ΑΕ», ο τίτλος του «Εθνους» αξίζει 6,09 έως 7,1 εκατ. ευρώ και της «Ημερησίας» 1,76 έως 2,04 εκατ.
Αδιευκρίνιστο παραμένει αν αυτή η κίνηση υποκρύπτει και άλλους στόχους, πέρα από τη βελτίωση της λογιστικής εικόνας της "Ραδιοτηλεοπτικής". Προφανής επιδίωξη θα ήταν η πώληση του καναλιού και των τίτλων των εφημερίδων ως μιντιακού πακέτου.
Εάν πάντως ο Σαββίδης θέλει πράγματι να παραμείνει στα media, η κίνηση αυτή θα διευκολύνει την προσπάθεια ορθολογικότερης οργάνωσης και λειτουργίας ενός μιντιακού βραχίονα που θα περιλαμβάνει τηλεόραση και εφημερίδες.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, όχι μόνον δεν πρόκειται να δούμε να πωλείται το Open, αλλά η είδηση θα είναι ότι η "Ραδιοτηλεοπτική" εξαγοράζει ραδιοφωνικό σταθμό...