ΕΥΖην

Scaf: Τι λέει ο πασίγνωστος street artist για τις 3D οφθαλμαπάτες του


Είναι δύσκολο να μην αρέσουν οι μοναδικές και υπέροχες δημιουργίες του καλλιτέχνη δρόμου Pierrot· γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Scaf, δημιουργεί τρισδιάστες οφθαλμαπάτες που μοιάζει να είναι έτοιμες να πηδήξουν από τους τοίχους. Και προσφάτως, ο καλλιτέχνης από τη Λωρραίνη στη Γαλλία έδωσε συνέντευξη στο Bored Panda.

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Να διασκεδάσει ο κόσμος και να δραπετεύσει, βλέποντας τα έργα μου. Ζωγραφίζω από μικρός, ο ξάδελφος μου ζωγράφιζε πολύ και ξεκίνησα γκράφιτι το 2001 μ' έναν φίλο απ' το σχολείο» λέει.

Μιλώντας για τα θέματά του, διευκρινίζει: «Δεν έχω κατά νου κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Δεν μεταφέρω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα με την τέχνη μου. Απλά, προσπαθώ να την κρατήσω παιδική και διασκεδαστική».

Και συνεχίζει: «Το στυλ μου είναι ως επί το πλείστον 3D και μοιάζει πολύ με καρτούν. Εξαρτάται από τη στιγμή. Έτσι ώστε ο κόσμος που θα ανακαλύψει τα έργα μου να έχει μια στιγμή ελαφράδας σ' έναν κόσμο που τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα και με τέτοια τρέλα. Βλέπω πολύ καρτούν. Ο στόχος μου είναι επίσης να ξεφύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ονειρευτώ».

«Άρχισα να κάνω 3D σχέδια πριν πέντε ή έξι χρόνια, αλλά ζωγραφίζω εδώ και 20 χρόνια. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα ζωγραφίζω ακόμη και γέρος με μεγάλη λευκή γενειάδα, οι νεαροί θα με αποκαλούν “ο γερο-τρελός του χωριού”» δηλώνει. Σε ερώτηση κατά πόσον οι τοιχογραφίες του ενοχλούν, απαντά: «Όχι, στους περισσότερους αρέσουν ή απλά δεν δίνουν σημασία. Ζω σ' ένα χωριό στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο κόσμος δεν πολυβλέπει γκράφιτι και δεν αγαπά και τόσο την τέχνη».

Έχει δύο συμβουλές:

Η πρώτη, για όσους θέλουν να κάνουν τέχνη: «Πάντα να εξασκείστε, μη παρακολουθείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα, ιδιαίτερα στην αρχή. Ζωγραφίζετε, ζωγραφίζετε και ξανά ζωγραφίζετε. Ειδικά, για τη διασκέδαση του πράγματος, όχι για τα χρήματα ή για να γίνετε γνωστοί. Είναι πάθος, πριν γίνει επάγγελμα».

Η δεύτερη συμβουλή είναι για εμάς, τους αναγνώστες: «Κρατήστε ζωντανή τη νεανική ψυχή σας, μην είστε πολύ σοβαροί και αυστηροί στη ζωή σας. Να θυμάστε όταν ήσασταν 10 χρονών και ο κόσμος έμοιαζε να είναι μαγικός. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής μου και, πάνω απ' όλα, να έχετε περιέργεια για τα πάντα».

Στον λογαριασμό στο Instagram του Pierrot ( https://www.instagram.com/scaf_oner/ ) έχουμε τη δυνατότητα να βιώνουμε έναν μαγικό κόσμο· όπως όταν ήμασταν 10 χρονών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Τέχνη