Μεγάλο deal προετοιμάζεται στον κλάδο τηλεπικοινωνιών: Η πολυεθνική Liberty Global έχει προσεγγίσει την Vodafone, ζητώντας να εξαγοράσει το μερίδιο της στην ολλανδική κοινοπραξία VodafoneZiggo, έναντι τιμήματος της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News, οι επαφές ξεκίνησαν πριν από μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία -ούτε έχει γίνει γνωστό αν η Vodafone είναι διατεθειμένη να πουλήσει.
Επισημαίνεται ότι η Liberty Global είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Vodafone, μετά το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο BlackRock.
Αν η Liberty Global καταφέρει να κλείσει συμφωνία εξαγοράς, θα έχει δημιουργήσει έναν κολοσσιαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών στις χώρες της Μπενελούξ.
Πριν από 6 χρόνια, τον Ιούνιο του 2019 είχε γίνει μία αντίθετη κίνηση: Η Vodafone Group εξαγόρασε τις θυγατρικές και τις συμμετοχές της Liberty Global στη Γερμανία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, συνολικής αξίας 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.