Τουρισμός

Π. Γερμανός και οικογένεια Κάτσου κέρδισαν 45% από τη Lamda!


Εξαιρετικά αποδοτική αποδεικνύεται η επενδυτική τοποθέτηση του ομίλου Πάνου Γερμανού και της οικογένειας των φαρμακοβιομηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου στη Lamda Development, που θα υλοποιήσει το μεγα-project του Ελληνικού.
Μέσα σε δύο χρόνια και πριν ακόμη ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό, οι δύο μεγαλοεπενδυτές εξασφαλίζουν απόδοση της τάξεως του 45%!

Τώρα φροντίζουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους και ταυτόχρονα να  βάλουν λιγότερο ρευστό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η Lamda.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το κοινοπρακτικό σχήμα Voxcove Holding (στο οποίο μετέχουν 50/50 η Olympia Group  του Π. Γερμανού και η VNK Capital της οικογένειας Κάτσου), είχε εξαγοράσει το 12,8% της Lamda από την Blackstone. Το τίμημα ήταν 5,40 ευρώ ανά μετοχή.
 Η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι περίπου 7,90 ευρώ – περίπου 45% υψηλότερη από την τιμή που πλήρωσε η εταιρεία των Γερμανού-Κάτσου για να γίνει εταίρος του ομίλου Λάτση.

Προχθές η Voxcove πούλησε 2.200.000 μετοχές (2,76%) της Lamda, από το πακέτο που είχε αγοράσει προ διετίας.  Η μέση τιμή πώλησης αυτών των μετοχών ήταν 7,50 ευρώ, περίπου 40% υψηλότερη από το κόστος αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές ήταν η αμερικανική Bienville και χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται η HSBC. Αγνωστο αν σκοπεύουν να μπουν στην ΑΜΚ, επενδύοντας μακροπρόθεσμα στη Lamda.

Η Voxcove των Γερμανού-Κάτσου παραμένει δεύτερος βασικός μέτοχος μετά τον όμιλο Λάτση. Πιθανότατα όμως θα βρεθεί με πολύ μικρότερο ποσοστό μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα