Τουρισμός

Suimei: Μια φιδωτή υδάτινη εγκατάσταση στους κήπους Hama-rikyu του Τόκιο


"Suimei" είναι η επωνυμία της εγκατάστασης της Kazuyo Sejima, μιας φιδωτής διαδρομής νερού, η οποία ξετυλίγεται στους κήπους Hama-rikyu του Τόκιο.

Καθώς κυλά ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση των κήπων, στην επιφάνεια του νερού αντανακλάται ο ουρανός και το περιβάλλον τοπίο.

Η εγκατάσταση είναι μέρος του πρότζεκτ Pavilion Tokyo 2021, στο πλαίσιο του οποίου προσκλήθηκαν οκτώ Ιάπωνες αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Sou Fujimoto, Junya Ishigami και Yayoi Kusama, να σχεδιάσουν προσωρινά έργα-εγκαταστάσεις τα οποία να συμπέσουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η συνεισφορά της Kazuyo Sejima στο Pavilion Tokyo 2021 βρίσκεται στους κήπους Hama-rikyu, έναν αντιπροσωπευτικό κήπο των Daimyo (βαρώνων) της περιόδου Έντο, στο επίκεντρο του οποίου είναι μια λιμνούλα.

Η "Suimei" εκτείνεται με φόντο τους ουρανοξύστες της συνοικίας Shiodome, καθώς αυτός ο παραδοσιακός κήπος συνδέει την ιστορική πλευρά του Τόκιο με τη σύγχρονη πλευρά του (https://www.instagram.com/p/CRVuc9wMlrT/ ).

"Suimei" είναι στα Ιαπωνικά η λέξη που περιγράφει το πώς το καθάριο νερό λάμπει όμορφα στο ηλιόφως και το φεγγαρόφωτο. Αν κοιτάξει κανείς από απόσταση το νερό μοιάζει ακίνητο, ενώ η προσεκτική ματιά από κοντά αποκαλύπτει ότι κυλά ήσυχα.

«Αυτό το αργό νερό αντιπροσωπεύει τη σύνδεση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος» είπε η Kazuyo Sejima. Προσδοκία της Ιαπωνέζας αρχιτεκτόνισσας είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν ένα αγνό μέλλον από την ολοένα μεταβαλλόμενη επιφάνεια του νερού ενώ θα στοχάζονται για το παρελθόν του Τόκιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης