Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά,επιχειρώντας παράλληλα να αξιολογήσει και να αποτιμήσει τα αποτελέσματα 9μήνου των τραπεζών, τις εξελίξεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και τα επιμέρους στοιχεία του νέου προϋπολογισμού. Οι εκτιμήσεις Κομισιόν, ΟΟΣΑ και διεθνών οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι οι πρόσθετοι παράμετροι της δύσκολης "εξίσωσης" για την πορεία του ΧΑ.
Με νευρικότητα και διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι έντονη και ο τζίρος αυξημένος (περίπου 17 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συνεδρίασης).
Οι τραπεζικές μετοχές ξεκίνησαν με κέρδη, τα οποία σταδιακά εξανεμίστηκαν. Ο κλαδικός τους δείκτης έχει περάσει οριακά στο κόκκινο. Η εικόνα στο ταμπλό δείχνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει με δυσπιστία και επιφυλακτικότητα τις αναλύσεις για τις επιδόσεις και τη δυναμική του κλάδου, αναμένοντας ασφαλέστερες ενδείξεις που θα δικαιολογούν περαιτέρω βελτίωση των αποτιμήσεων.
Αρνητική η αντίδραση και για τους όρους της αύξησης κεφαλαίου της Lamda, η οποία θα γίνει σε τιμή ελάχιστα χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή.
Μετοχές και δείκτες
Ο Γενικός Δείκτης παραμένει στην περιοχή των 885-890 μονάδων, που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ισχυρή αντίσταση αλλά και στήριξη ταυτόχρονα. Αυτή την ώρα κινείται στις 886,5 μονάδες, με κέρδη 0,35%.
Ο FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,60%, στις 2.214,8 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +1,13% και τώρα έχει χάσει όλα τα κέρδη του. Alpha και Πειραιώς +0,5%, Attica και Εθνική +0,3%, Eurobank -1%,
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Φουρλής +2,8%, Coca-Cola +2%, ΟΠΑΠ καιMotor Oil +1,2%. ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος +0,7%.
Στον αντίποδα Lamda -4%, Cenergy -2,1%, Jumbo και Σαράντης -1%.