Επιχειρήσεις

Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές Reggeborgh κατά Επ. Κεφαλαιαγοράς


Νέα τροπή προσλαμβάνει η αντιπαράθεση των δύο ομάδων βασικών μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  να διερευνήσει αν η ολλανδική Reggeborgh και η βελγο-ολλανδική επενδυτική εταιρεία Atlas Invest ενήργησαν συντονισμένα παραβαίνοντας τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

 Η απόφαση αυτή προκάλεσε πρωτοφανή αντίδραση της Reggeborgh, η οποία με εξώδικά της "απείλησε" τα μέλη της Επιτροπής ότι θα στραφεί εναντίον τους ε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Διαβάστε  σχετικά: Αποικιοκρατική συμπεριφορά από τη Reggeborgh: Απειλεί τα μέλη της Επ. Κεφαλαιαγοράς επειδή την ελέγχουν!

Στην υπόθεση εμπλέκονται τώρα οι εισαγγελικές αρχές, στις οποίες προσέφυγε η πλευρά των μεγαλομετόχων Καϋμενάκη-Μπάκου, ζητώντας την παρέμβαση τους  προκειμένου να προστατευθούν τα μέλη της Επιτροπής και να αποτραπούν προσπάθειες εκφοβισμού τους.

Από τις εταιρείες «Greenhill Investments» και «Κiloman Holdings» (μέσω των οποίων οι εφοπλιστές Μπάκος-Καϋμενάκηςσυμμετέχουν  στην Ελλάκτωρ), κατατέθηκε σήμερα Δημόσια Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, από τον οποίο ζητείται η παρέμβασή του.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η επιστολή αφορά τις "πρωτοφανείς απειλές εναντίον μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που περιλαμβάνονται σε δύο εξώδικα της Reggeborgh", σύμφωνα με τις οποίες θα κινηθεί εναντίον τους σε ποινικά και αστικά δικαστήρια διαφόρων κρατών, επειδή τολμούν να ελέγξουν τις παράνομες πρακτικές που έχει ακολουθήσει.  Αναφέρεται επίσης ότι προφανής σκοπός του εξώδικου είναι να προκαλέσει φόβο στα μέλη της επιτροπής και να μην τιμωρηθεί η Reggeborgh.

 «Ηλθε η ώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να ελεγχθούν τα ΠΑΝΤΑ, ξεκινώντας από την διερεύνηση της τυχόν στοιχειοθέτησης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων από το 7/12/2021 εξώδικο της Reggeborgh προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», λένε στην επιστολή τους η Greenhill Investments και Κiloman. «Ζητάμε από τους θεσμούς να είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προστατεύονται από οποιονδήποτε επιχειρεί να τους χειραγωγήσει ή να τους εκφοβίσει».

Το πλήρες κείμενο της Δημόσιας Επιστολής είναι το ακόλουθο:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Των εταιρειών με την επωνυμία «GREENHILL INVESTMENTS LIMITED» και «ΚΙLΟΜΑΝ HOLDINGS LIMITED», νομίμως εκπροσωπούμενες

ΠΡΟΣ
Τον αξιότιμο κύριο Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 Οι εταιρείες «GREENHILL INVESTMENTS LIMITED» και «KILOMAN HOLDINGS LIMITED» έχουν επενδύσει τον τελευταίο χρόνο εκατόν τριάντα εκατομμύρια (130.000.000) ευρώ στην κορυφαία ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «ΕΛΑΑΚΤΩΡ».

Σήμερα ο οικονομικός ηλεκτρονικός τύπος έχει κατακλυσθεί από αναρτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία Reggeborgh έχει στείλει εξώδικο στις 7/12/2021 προς το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το περιεχόμενο του εξωδίκου, που διακινείται διαδικτυακά, τότε αυτό προσιδιάζει σε αποικιακού χαρακτήρα κείμενο, όπου ευθέως με ύφος ιταμό αξιώνεται από τα ανεξάρτητα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «εντός τριών ημερών από την λήξη του εξωδίκου της, να της κοινοποιηθούν οι αποφάσεις της επιτροπής...»

Η Reggeborgh - προφανώς - δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν είναι υπάλληλοι της αποκλειστικά απασχολούμενοι σε αυτήν, ώστε να εγκαταλείψουν όλα τα καθήκοντα τους για να ανταποκριθούν στα τελεσίγραφά της.
Περαιτέρω η Reggeborgh ευθέως βάλλει κατά του ανεξάρτητου θεσμού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πλήττοντας το κύρος του διαπιστώνοντας δήθεν «διακριτική μεταχείριση ...και βλάβη των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού...» και κοινοποιεί και στον Οικονομικό Εισαγγελέα «για την ενεργοποίηση του». Είναι προφανές ότι η Reggeborgh θεωρεί ότι ταυτίζονται τα επιχειρηματικά της συμφέροντα με την ίση μεταχείριση και τον υγιή ανταγωνισμό.

Τέλος ευθέως, αδιστάκτως και κατά τρόπο στυγερό ουσιαστικά στοχοποιεί δημόσια τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής λέγοντας «ότι θα υποχρεωθεί να θεωρήσει ως υπεύθυνα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση απορρήτου, καθώς επίσης για κάθε ζημιά και βλάβη της επιχειρηματικής της υπολήψεως, οπουδήποτε αυτή επέλθει, εγείροντας σχετικές αγωγές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία...».

Είναι πρωτοφανής η ωμότητα με την οποία η Reggeborgh ουσιαστικά επιχειρεί να προκαλέσει ρήγμα αξιοπιστίας σε ένα ανεξάρτητο θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και συγχρόνως να προκαλέσει φόβο στα μέλη αυτού. Σε ένα θα συμφωνήσουμε με την Reggeborgh ότι πράγματι ήλθε η ώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να ελεγχθούν τα ΠΑΝΤΑ, ξεκινώντας από την διερεύνηση της τυχόν στοιχειοθέτησης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων από το 7/12/2021 εξώδικο της Reggeborgh προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα